Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Andreas liv stod på vänt...

Följ företagaren Andreas när han berättar om hur han kände att hans liv hade hamnat på vänt och att han behövde en förändring både i yrkeslivet och privat.

Del 1 - Andreas tog första steget mot en förändring

Del 2 - Andreas berättar vad som hänt efter ett par träffar med Lasse

Del 3 - Andreas summerar coachingresan

Prova på coaching du också!

Kan du avvara 45 minuter av din tid att fokusera helt på dig själv?

Just nu har du möjlighet att prova på coaching helt kostnadsfritt!

Klicka bara på knappen och boka in en tid som passar dig.

Coachingsessionen sker antingen online, på telefon eller på plats i Hudiksvall, du bestämmer själv.

Boka provapåcoaching
Andreas Damberg i arbete

Andreas livshjul var i obalans

Företagaren Andreas Damberg, grundaren bakom företaget Evohealth, hade känt en tid att han saknade tydliga mål såväl privat som i sitt företagande. - Jag behövde någon att bolla min situation med. Därför kontaktade jag Lasse Nygren på Longwind coaching. Det är inget jag ångrar idag, berättar Andreas.

Känslan av att livet liksom stod på vänt under pandemin var både frustrerande och dränerande. - Jag saknade den rätta energin, säger Andreas som tillhandahåller en unik behandlingsmetod inom Spiral Stabilisering, effektiv mot bland annat diskbråck.

Lasse Nygren, på Longwind coaching kände Andreas till sedan tidigare och därtill hade han bara hört gott om hans insatser. Första steget blev en kostnadsfri Prova-på-coaching på 45 minuter för att se om Longwinds Individuella Coachingprogram, LIC skulle passa Andreas.

- 45 minuter kan låta futtigt, men Lasse visade verkligen prov på kompetens. Bara att få sitta och ventilera situationen gav perspektiv, därför bokade jag in mig på coachingprogrammet på sammanlagt sex träffar under åtta veckor.

Första träffen bestod av en nulägesscanning där Andreas fick skatta sin livssituation som helhet. - Jag fick dela upp livet i ett balanshjul beståendes av åtta tårtbitar. Med alla delar i balans rullar hjulet som det ska. Men mitt, var utan underdrift, i rätt hyfsad obalans, berättar Andreas öppenhjärtigt.

Därefter fick Andreas måla upp sitt drömscenario. Hur skulle livet se ut om det inte fanns några hinder alls? Om allt vore utopiskt perfekt? - Men det var precis det jag inte visste, trodde jag i varje fall. Lasse lyckades lugnt och pedagogiskt, men ändå bestämt, lirka ur mig flera målbilder som låg och slumrade inom mig. Jag gick hem full av energi, en energi jag inte känt på länge.

Med sig hem fick Andreas konkreta saker att börja jobba med, såsom det obalanserade livshjulet. En tårtbit handlade om att få kontinuitet i sin egen fysiska träning, leva lite mer som han själv lär ut. - Det kan låta simpelt, men bara genom att återuppta mina dagliga promenader började jag må bättre. Orken kom tillbaka liksom.

Andra coachträffen handlade om värderingar och han fick lista saker som känns lätt i livet? - Det blev en aha-upplevelse. Jag blev glad när jag insåg hur mycket jag faktiskt är bra på. Jag fick välja ut några av de sakerna att fokusera på till vår tredje träff. Lasse menade att den positiva energin som skapas när vi gör sådant som känns lätt, ofta långsiktigt spiller över och ger energi till saker som känns mera utmanade.

Mycket i coachingprocessen handlar just om att få hjälp med att identifiera mål och utmaningar, och om att hitta redskap som behövs för att nå dit. Det gäller även att bli medveten om sig själv och sina reaktionsmönster, att ta ansvar för sin egen förändring.

För Andreas har vikten av att ha en tydlig plan privat likväl som yrkesmässigt blivit ett av de viktigaste verktygen för att må bra. - Varje fredag sätter jag därför agendan inför nästkommande vecka. Schemat inkluderar alltifrån från vardagssysslor i hushållet tillsammans med familjen, till patientinbokningar och egna träningstider. Jag sparar så mycket tid och energi och det känns tryggt att veta hur min närmaste framtid ska se ut.

Men betydligt större mål än så har trampats upp, faktiskt som en direkt följd av Longwinds Individuella coachingprogram, LIC. - Under väldigt lång tid har jag funderat på att utbilda mig till osteopati som är föregångaren till kiropraktik. Men fyra års utbildning långt ifrån familjen med eget företag, har fått mig att tveka.

Men någonstans under coachingprogrammets andra hälft, då sessionerna började bringa alltmer klarhet i vad Andreas egentligen ville så sökte han utbildningen och kom in. - Inför valet att tacka ja eller nej fick jag göra en visualiseringsövning tillsammans med Lasse. Hur skulle jag må om fyra år om jag tackade nej? Efter den övningen blev beslutet rätt enkelt, säger Andreas som ger högsta betyg åt Lasses insats på Longwind coaching.

Coachingresan liknar Andreas Damberg metaforiskt med den bergsklättring som han gärna kopplar av med på fritiden. - Det finns ett tydligt mål att nå till toppen men för att komma dit och kunna njuta av utsikten måste man vara fullt närvarande och fokusera på en del i taget.

100% fokus på dig!

När avsatte du tid till dig själv senast?

När fokuserade du 100% på dig själv och vad som är viktigt för just dig?

Testa coaching helt kostnadsfritt! 45 minuter fokus bara på dig.

Klicka bara på knappen och boka in en tid som passar dig.

Coachingsessionen sker antingen online, på telefon eller på plats i Hudiksvall, du bestämmer själv.

Boka provapåcoaching

Intervju med Lasse Nygren om professionell coaching