Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

076-338 45 88

Kontakta oss

Individuell coaching

Longwinds individuella coachingprogram (LIC), passar entreprenörer, chefer och ledare som står inför utmaningar i företagandet, yrkeskarriären eller i privatlivet och som behöver ett professionellt bollplank. Att vara i en ledarroll kan både vara roligt och inspirerande såväl som utmanande och slitsamt. Många gånger så känner man sig ensam i sin ledarroll.


Individuell coaching syftar till att hjälpa dig se nya möjligheter och hitta ny energi och fokus på det som är viktigt för just dig. Du får en lyhörd och intresserad medmänniska som inte bara är din bästa supporter, utan någon som även kommer ihåg vad du lovar och håller dig ansvarig för att du genomför det du lovar dig själv. Allt för att du så snabbt och effektivt som möjligt skall komma framåt och bryta igenom dina hinder.


Coachingprogrammet består av sammanlagt sex träffar på en timme, under en sammanlagd period av åtta veckor. Vi träffas digitalt, fysiskt eller en kombination av bägge om möjlighet och önskemål finns.


Min roll som coach kommer aldrig vara att berätta för dig hur du ska leva ditt liv. Initialt är jag ett varmt neutralt bollplank som du ventilerar din situation med. Jag fångar upp det du säger, så även orden där emellan. Jag får en bild över din situation och en tanke om hur du kan närma dig din dröm eller utmaning i livet. Våra tre första träffar kommer följa ett strukturerat mönster. Vi inleder med en nulägesscanning. Hur ser det ut för dig just nu, yrkesmässigt likväl som privat? Vi synliggör dina drömmar, mål och utmaningar samt identifierar styrkor och talanger. Vad känns lätt i livet och vad känns svårt? Resan mot ditt individuella mål, och avsikten med coachingprogrammet, ska vara så lättöverskådlig och så konkret som möjligt. Du kommer få en del praktiska övningar samt personligt anpassade hemläxor.


Coachingträff fyra till sex baseras på vad som kommer fram under de tre första träffarna. Vad har hänt mellan våra möten och hur går dina tankar? Behöver något förändras eller har något specifikt inträffat? Jag blir din lagkamrat och medspelare genom alla sex coachingsessioner. En del passningar blir mjukare andra lite mer distinkta. Efter vår sjätte träff har du nått en klarhet och en insikt om vad du vill här, nu och framåt. 


Självklart har jag tystnadsplikt såväl under som efter vår gemensamma resa.

Boka pova-på-session

Välkommen att boka en första prova-på-session här! Digitalt och helt utan förbindelser!

Följ företagaren Andreas Damberg på hans coachingresa

Andreas Damberg i arbete med kund

Andreas livshjul var i obalans


Företagaren Andreas Damberg, grundaren bakom företaget Evohealth, hade känt en tid att han saknade tydliga mål såväl privat som i sitt företagande. - Jag behövde någon att bolla min situation med. Därför kontaktade jag Lasse Nygren på Longwind coaching. Det är inget jag ångrar idag, berättar Andreas.


Känslan av att livet liksom stod på vänt under pandemin var både frustrerande och dränerande. - Jag saknade den rätta energin, säger Andreas som tillhandahåller en unik behandlingsmetod inom Spiral Stabilisering, effektiv mot bland annat diskbråck.

Lasse Nygren, på Longwind coaching kände Andreas till sedan tidigare och därtill hade han bara hört gott om hans insatser. Första steget blev en kostnadsfri Prova-på-coaching på 45 minuter för att se om Longwinds Individuella Coachingprogram, LIC skulle passa Andreas.


- 45 minuter kan låta futtigt, men Lasse visade verkligen prov på kompetens. Bara att få sitta och ventilera situationen gav perspektiv, därför bokade jag in mig på coachingprogrammet på sammanlagt sex träffar under åtta veckor.


Första träffen bestod av en nulägesscanning där Andreas fick skatta sin livssituation som helhet. - Jag fick dela upp livet i ett balanshjul beståendes av åtta tårtbitar. Med alla delar i balans rullar hjulet som det ska. Men mitt, var utan underdrift, i rätt hyfsad obalans, berättar Andreas öppenhjärtigt.


Därefter fick Andreas måla upp sitt drömscenario. Hur skulle livet se ut om det inte fanns några hinder alls? Om allt vore utopiskt perfekt? - Men det var precis det jag inte visste, trodde jag i varje fall. Lasse lyckades lugnt och pedagogiskt, men ändå bestämt, lirka ur mig flera målbilder som låg och slumrade inom mig. Jag gick hem full av energi, en energi jag inte känt på länge.


Med sig hem fick Andreas konkreta saker att börja jobba med, såsom det obalanserade livshjulet. En tårtbit handlade om att få kontinuitet i sin egen fysiska träning, leva lite mer som han själv lär ut. - Det kan låta simpelt, men bara genom att återuppta mina dagliga promenader började jag må bättre. Orken kom tillbaka liksom.


Andra coachträffen handlade om värderingar och han fick lista saker som känns lätt i livet? - Det blev en aha-upplevelse. Jag blev glad när jag insåg hur mycket jag faktiskt är bra på. Jag fick välja ut några av de sakerna att fokusera på till vår tredje träff. Lasse menade att den positiva energin som skapas när vi gör sådant som känns lätt, ofta långsiktigt spiller över och ger energi till saker som känns mera utmanade.


Mycket i coachingprocessen handlar just om att få hjälp med att identifiera mål och utmaningar, och om att hitta redskap som behövs för att nå dit. Det gäller även att bli medveten om sig själv och sina reaktionsmönster, att ta ansvar för sin egen förändring.


För Andreas har vikten av att ha en tydlig plan privat likväl som yrkesmässigt blivit ett av de viktigaste verktygen för att må bra. - Varje fredag sätter jag därför agendan inför nästkommande vecka. Schemat inkluderar alltifrån från vardagssysslor i hushållet tillsammans med familjen, till patientinbokningar och egna träningstider. Jag sparar så mycket tid och energi och det känns tryggt att veta hur min närmaste framtid ska se ut.


Men betydligt större mål än så har trampats upp, faktiskt som en direkt följd av Longwinds Individuella coachingprogram, LIC. - Under väldigt lång tid har jag funderat på att utbilda mig till osteopati som är föregångaren till kiropraktik. Men fyra års utbildning långt ifrån familjen med eget företag, har fått mig att tveka.


Men någonstans under coachingprogrammets andra hälft, då sessionerna började bringa alltmer klarhet i vad Andreas egentligen ville så sökte han utbildningen och kom in. - Inför valet att tacka ja eller nej fick jag göra en visualiseringsövning tillsammans med Lasse. Hur skulle jag må om fyra år om jag tackade nej? Efter den övningen blev beslutet rätt enkelt, säger Andreas som ger högsta betyg åt Lasses insats på Longwind coaching.


Coachingresan liknar Andreas Damberg metaforiskt med den bergsklättring som han gärna kopplar av med på fritiden. - Det finns ett tydligt mål att nå till toppen men för att komma dit och kunna njuta av utsikten måste man vara fullt närvarande och fokusera på en del i taget.

En coachingresa - Del 1

En coachingresa - Del 2

En coachingresa - Del 3

Longwind Coaching AB

Starvägen 18

824 33 Hudiksvall

Tel: 076-338 45 88

© Longwind Coaching AB

powered by digipeak media

Ring Lasse!

076-338 45 88